Ons docententeam heeft jarenlange inhoudelijke kennis opgedaan ..........
NIVRE Register-Expert personenschade
In de wereld van letselschade draait het om juridische aspecten, maar vooral ook om sociale vaardigheden. Je dient de theorie uitstekend te beheersen, maar je moet ook praktisch kunnen en durven zijn. Deze combinatie maakt ons werk zo uniek!
Net als velen ben ik min of meer toevallig in aanraking gekomen met de letselschadebranche. In de eerste jaren heb ik eerst gewerkt als belangenbehartiger en daarna bij een WA verzekeraar. Vervolgens maakte ik de overstap naar de expertisekant. Op dit moment ben ik werkzaam bij GRM, een expertisebureau dat zich richt op het behandelen van letselschades en het doen van toedrachtonderzoeken. Wij werken in opdracht van verzekeringsmaatschappijen, makelaars, bedrijven en de overheid.
Als ‘vakidioot’ houd ik mij een groot deel van de tijd bezig met de kwaliteit van ons werk en de training en coaching van onze mensen. Het delen van kennis en ervaringen met mensen die net zo gepassioneerd zijn over ons vak is één van de leukste dingen om te doen. Ook daarom ben ik blij dat ik mijn steentje mag bijdragen in de rol van docent aan de Beroepsopleiding Personenschade!
NIVRE Register-Expert personenschade
Sinds 1996 ben ik werkzaam op het gebied van personenschade. Eerst als belangenbehartiger en sinds 2018 werk ik aan de kant van verzekeraars. Ik ervaar tussen beide invalshoeken minder verschil dan je misschien zou denken. Er zijn dezelfde vragen, gericht op aansprakelijkheid en de omvang van de schade. De verantwoordelijkheid verschilt uiteraard wel en dat geeft andere accenten. Ik kan iedereen aanraden om de switch eens te gaan maken, want mij heeft het verrijkt. Ik merk ook dat als de focus gericht blijft op inhoud, in plaats van op belangen, veel tegenstellingen kunnen worden overbrugd. Ik wil daar met mijn rol als docent graag aan bijdragen.
Sinds 2016 werk ik in de letselschadebranche, eerst bij een grote rechtsbijstandsverzekeraar en later in de advocatuur. Bij AK Advocaten maak ik deel uit van een team van 20 letselschadeadvocaten en -juristen, ieder met zijn/haar eigen expertise. Voor mij is dat onder andere procederen. Procederen in een letselschadezaak draait om overtuigend argumenteren en strategisch denken, altijd met de belangen van alle partijen in het achterhoofd. Dit houdt mij scherp. Wat mij motiveert is het vinden van een werkbare oplossing voor iedereen, zodat we in een vastgelopen schaderegeling weer verder kunnen. Daarbij zijn ook andere vormen van geschiloplossing mogelijk. Welke oplossing het beste is, hangt af van de zaak, het slachtoffer en de verzekeraar.
Mijn enthousiasme voor het vak proces- en bewijsrecht breng ik graag aan jullie over, met aandacht voor praktijkvoorbeelden en toepasbare kennis. Lesgeven biedt mij de kans om mijn kennis en ervaring met jullie te delen én van jullie te leren. Kennisoverdracht vind ik heel belangrijk. Ik geloof dat wederzijdse uitwisseling ons vak versterkt.
Arbeidsdeskundige
Arbeid en gezondheid zijn de rode draad in mijn carrière. Daarbij komt het thema belasting en belastbaarheid altijd terug. Ik vind het een uitdaging om als arbeidsdeskundige mensen te begeleiden bij het opnieuw uitvinden van hun carrière na een ingrijpende ervaring zoals een letsel na ongeval.
Ieder mens is anders en ieder mens reageert daarom anders op tegenslagen. Daarbij is de manier van omgaan met die tegenslagen leidend in hoe je verder gaat met je leven. Bij mijn cliënten kijk ik altijd als eerste naar dit aspect. Want dit bepaalt hoe we op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden. Vanuit vertrouwen kun je veranderen en vooruitgaan. Als dat vertrouwen er is, krijgen mijn cliënten alle kansen om op zoek te gaan naar wat nog wel mogelijk is.
Sinds 2007 ben ik mede-eigenaar van Wibbens arbeidskundig advies. Naast het begeleiden van mijn eigen cliënten, steek ik veel energie in de kwaliteit van onze dienstverlening. De afgelopen jaren heb ik regelmatig gastlessen gegeven over de arbeidsdeskundige aspecten in letselschade. Ik geef les vanuit de praktijk en kan putten uit allerlei boeiende casuïstiek die centraal staat tijdens de lesdag.
De Letselschade Raad
.......
Bedrijfskundig adviseur
In een personenschadezaak waarbij het slachtoffer een ondernemer is, spelen er diverse vragen:
Ik ben de bedrijfskundig adviseur die namens de belangenbehartiger en de aansprakelijke partij onderzoekt hoe het bedrijf er vóór het ongeval voorstond en hoe het er na het ongeval bij staat. Ik leg uit wat er aan de hand is, adviseer omtrent mogelijke oplossingen en begeleid de ondernemer hierbij. Uiteraard maak ik de berekening van het inkomensverlies (verlies aan verdienvermogen) of beantwoord andere financiële vragen.
Om deze ‘zelfstandigenschades’ namens de verzekeraar of namens het slachtoffer goed te kunnen oplossen, is een goede basiskennis noodzakelijk. Als docent van de beroepsopleiding PS leer ik je praktische kennis en hoe deze schades aan te pakken, zodat de ondernemer geholpen wordt en weer verder kan met zijn/haar eigen bedrijf.
Met de juiste oplossing zijn alle partijen het beste af.
Medisch Adviseur
Sinds 2004 werk ik als Internist-Intensivist in het Erasmus MC op de afdeling Intensive Care Volwassenen. Ik ben gepromoveerd op een onderwerp binnen de acute Nefrologie op de IC. Inmiddels ben ik mij ook sinds 2 jaar aan het ontwikkelen op het gebied van het Recht door de studie Rechtsgeleerdheid aan de UvA met als Master het Gezondheidsrecht. Daar waar de beide vakgebieden elkaar raken komt mijn werk uit als Medisch Adviseur in letselschade en Medische Aansprakelijkheid dossiers. Ik werk zowel aan de kant van de verzekeraar als aan de kant van de belangen behartigers. De 18 jaar klinische ervaring ondersteund met steeds meer kennis van de bij behorende wet en regelgeving maken dit werk uiterst interessant. In de beroepsopleiding vertel ik iets over de achtergronden van medisch letsel, probeer ik te schetsen hoe dokters aankijken tegen medisch causaal verband en hoe dat soms wringt met het juridisch causaal verband. De lessen staan garant voor leuke interactieve sessies waarbij de studenten vaak levendig bijspringen met praktijkvoorbeelden.
NIVRE Register-Expert personenschade
Al sinds mijn laatste jaar bachelor rechtsgeleerdheid (2014) ben ik werkzaam in de letselschadebranche. Het begon als een stage, vervolgens juridisch medewerker en na het afronden van de studie (2016) als jurist. Al snel merkte ik dat niet alleen de dossierinhoudelijke behandeling interessant is, maar ook de letselschadebranche zelf. Hoe kan die beter? Wat moet er beter? Bij Flyct ben ik inmiddels manager van de afdelingen Licht & Middelzwaar. Dan krijg je niet alleen te maken met dossierinhoudelijke kwesties, maar ook bijvoorbeeld over omgaan met moeilijke situaties in dossiers. Dat blijft ook voor mij een uitdaging, en dat blijft een heel boeiend aspect van ons werk. Ik hoop dat we in de letselschadebranche elkaar meer gaan vertrouwen en beter gaan samenwerken, meer flexibel worden en het slachtoffer écht centraal stellen. De beroepsopleiding sluit daar prachtig bij aan en ik ben dan ook trots om docent te zijn bij deze opleiding.
Jurist personenschade
......
Letselschadejurist, NIVRE Register-Expert
Mijn naam is Ivonne van Delft-Duivesteijn. Ik ben getrouwd en ik heb twee jong volwassen kinderen. Ik ben ongeveer 30 jaar werkzaam in het letselschadevak. Ik startte mijn carrière aan de verzekeraarskant bij een welbekende Apeldoornse verzekeraar. Na een uitstapje richting de Zuidas, keerde ik (na de geboorte van mijn oudste kind) weer terug naar Apeldoorn om een paar jaar later bij deze zelfde werkgever in dienst te treden als belangenbehartiger. Inmiddels werk ik drie jaar bij JBL&G. Ik ben van plan om me hier nog een tijd lang verder te ontwikkelen. Voor dit kantoor ben ik verantwoordelijk voor het regiokantoor in Deventer en ben ik teamleider/coach. Gelukkig is het de bedoeling dat ik daarnaast ook nog lekker zaken blijf behandelen, want dat is echt mijn ding. Als ik niet werk ben ik aan het sporten (boksen, hardlopen en HITT) aan het wandelen met (kantoor) hond Douglas of lekker met mijn man, kinderen of vriendinnen op stap.
Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u mij altijd even bellen (0570-235021) of een e-mail sturen.
Sr personenschadebehandelaar
Just Fair en Pura vida!
Dat is waar ik voor sta.
Als sinds de jaren ’80 werk ik in de letselschadebranche.
Het is een bijzonder vakgebied waar je altijd aandacht moet hebben voor de impact van elke gebeurtenis en dan kun je in allerlei rollen binnen dit vakgebied het verschil maken!
Voor mij bestaat er geen mooier vak en deze passie breng ik graag over aan anderen.
Ik heb jarenlange ervaring op het gebied van personenschade in diverse rollen (kennisspecialist, medewerkers opleiden en begeleiden, financiële commissie, teamleider, opzetten van processen in de schaderegeling, nieuwe initiatieven opzetten).
Ik vind het echt mooi om een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van medewerkers in deze branche.
Verder sta ik voor een fair schaderegelingstraject met het streven om zo vlot mogelijk een eerlijke schadeafhandeling te realiseren.
Mijn kennis en ervaring zet ik momenteel vol enthousiasme in, in de rol van auditor voor het Nationaal Keurmerk Letselschade. Daarnaast ben ik docent in het 1e leerjaar van de Beroepsopleiding Personenschade.
Mensen en bedrijven verder helpen en kennis delen. In 1 woord: geweldig!
In 1994 ben ik beëdigd als advocaat (nu dus al ruim 30 jaar) en sinds 2001 ben ik LSA-advocaat. Kort na mijn beëdiging ben ik in ‘letselschadeland’ ingerold. Al die jaren ben ik al werkzaam bij AK Advocaten (voorheen Asselbergs & Klinkhamer Advocaten) en daar maak ik deel uit van een team van ruim 20 letselschadeadvocaten en -juristen. Ik stuur dit team aan, maar behandel zelf ook veel letsel- en overlijdenszaken.
We hebben bij AK allemaal onze eigen expertise, en dat is in mijn geval overlijdensschade. Ik doceer dat ‘vak’ aan de Grotius Academie en bij de Beroepsopleiding Personenschade. Het lastige is dat zowel bij verzekeraars als aan de kant van belangenbehartigers vaak maar enkele personen binnen een organisatie zich met overlijdensschade bezighouden. Ik moet er dus altijd rekening mee houden dat er ook deelnemers/cursisten zijn die nog nooit een overlijdensschade hebben behandeld. Ik probeer daarom aan de hand van veel praktijkvoorbeelden mijn kennis (over de wet en jurisprudentie op dit vlak) te delen.
Hoewel in mijn ‘college’ echt wel zal doorklinken dat ik een echte slachtofferadvocaat ben sta ik sinds 2024 ook een Belgische verzekeraar bij en dat vind ik ook erg leuk om te doen. Aan welke kant je ook staat, het slachtoffer of de nabestaanden staan centraal en ik doe er als ‘echte vakidioot’ alles aan om mensen in een zweer kwetsbare periode met raad en daad bij te staan en daarbij heel goed in het oog te houden wat mijn cliënten echt nodig hebben.
NIVRE Register- Expert personenschade
“Enjoyment makes time slip away”.
Met bijna 30 jaar ervaring in de letselschadebranche en als NIVRE Register-Expert, heb ik door de jaren heen niet alleen de ontwikkeling van het vakgebied meegemaakt, maar ben ik ook voortdurend blijven groeien in mijn eigen expertise. De dynamiek van deze sector blijft me elke dag opnieuw uitdagen, en ik haal nog steeds plezier uit het vergaren van nieuwe kennis en inzichten.
Wat mij bijzonder aanspreekt in mijn werk is het delen van kennis en het coachen van collega’s. Sinds enkele jaren heb ik me hierin steeds verder ontwikkeld, en ben ik naast mijn rol als expert ook actief geweest in het auditen van dossiers en het begeleiden van andere professionals. Mijn passie voor onderwijs en communicatie heeft mij ertoe gebracht om opleidingen te verzorgen, binnen mijn eigen organisatie DEKRA en nu ook bij De Beroepsopleiding Personenschade. Ik ben ervan overtuigd dat goede communicatie de sleutel is tot succes in ons vak, zowel in de interactie met cliënten als met collega’s en andere betrokkenen.
Door mijn kennis en ervaring in te zetten voor de ontwikkeling van anderen, hoop ik bij te dragen aan een branche die zowel vakinhoudelijk professioneel is, maar ook mensgericht is, waar “Effectieve Communicatie” centraal staat in het bereiken van de beste resultaten voor alle partijen.
Ergotherapeut
Na eerst gewerkt te hebben als ergotherapeut in de revalidatie in het binnen- en buitenland, ben ik in 1993 gestart in de personenschade vanuit een eigen Advies Praktijk Ergotherapie Ester Haver Droeze. Mijn revalidatie kennis en ervaring stelt mij in staat praktisch en goed mee te kunnen denken met de cliënt en samen op zoek te gaan naar zijn of haar mogelijkheden om de kwaliteit van leven te verbeteren.
Op mijn website staat: “ik doe mijn werk met veel plezier”. Dat is ook echt zo, ook na al die jaren.
De afgelopen jaren ben ik naast mijn directe cliëntencontacten actief geweest om de ergotherapie binnen de Personenschade op de kaart te zetten o.a. door deelname aan de werkgroep Herstel Gerichte Dienstverleners en de werkgroep zorgschadedeskundigen.
Vanuit ditzelfde enthousiasme wil ik mij graag inzetten als docent voor de Beroepsopleiding Personenschade, met de vraag : “wat kan de toegevoegde waarde zijn van een ergotherapeut als herstelgerichte dienstverlener in personenschadedossiers”.
MSc RA, personenschade rekenmeester
Wat doet een registeraccountant in de wereld van personenschade? Die vraag is mij al vaak gesteld. Voor mij is het een uitdagend en inspirerend raakvlak van financiële analyse, aansprakelijkheidsrecht en actuarieel rekenen. En hoe kom je aan de titel ‘rekenmeester’? Niet door een examen te halen. Je moet je zaakjes gewoon goed voor elkaar hebben. Dan gaan opdrachtgevers jou als vanzelf zo betitelen.
Maar rekenen is toch gewoon een kwestie van parameters en algoritmen? Nou nee, in onze wereld zit hier veel jurisprudentie achter, plus branche-specifieke afspraken en uitgangspunten. Kennis hiervan is een must voor een goed begrip van een personenschade berekening.
En dat is precies wat ik in de Beroepsopleiding beoog: niet hoe je moet rekenen, maar de cursisten bekend maken met de belangrijkste afspraken en uitgangspunten achter een personenschade berekening. Waardoor zij op het gebied van een schade berekening beter beslagen ten ijs komen.
NIVRE Register-Expert
‘Sinds 2006 ben ik in de verzekeringswereld actief, aanvankelijk aan de schade-afhandelingskant. Vanaf dat moment had ik ook te maken met juridische aansprakelijkheid en kort daarna, bij Klaverblad Rechtsbijstand, met letselschade. Als belangenbehartiger heb ik het vak geleerd. Vervolgens als schaderegelaar aan de WA-zijde heb ik gedurende ruim drieënhalf jaar weer heel veel nieuws geleerd en mij daarna, vanaf 2016 als belangenbehartiger bij Justiz Letselschade verder kunnen specialiseren in het letselschadevak.
Ik heb als vooropleiding de PABO gevolgd en in 2005 met goed gevolg afgelegd. Alhoewel ik toen niet direct voor de klas wilde, ben ik het lesgeven wel aantrekkelijk blijven vinden. Zo sta ik nu op een invalpool op de basisschool van mijn dochter. Het meest interessante aan lesgeven vind ik om op het oog moeilijke materie op een begrijpelijke en redelijk eenvoudige manier uit te leggen. Einstein zei dat als je iets niet simpel kan uitleggen, je het niet goed genoeg begrijpt. Dat houd ik daarbij in mijn achterhoofd.’
NIVRE Register-Expert
....
Key-accountmanager, auteur, spreker, coach
Sinds 1990 ben ik werkzaam in de verzekeringsbranche. De eerste 19 jaar bij diverse assurantiekantoren en vanaf 2008 bij De Goudse in verschillende functies accountmanagement. Dan heb je ook al snel te maken met diverse soorten van schade, ook letselschade. Vragen die je dan bezig houden zijn o.a. hoe kan ik mijn relatie het beste ondersteunen in het schadetraject.
In 2008 kreeg dit onderwerp, en specifiek ernstig traumatisch hersenletsel, een hele nieuwe betekenis. In plaats van een zakelijk dossier werd het ook een persoonlijk dossier. In 2019 schreef ik een boek over het onderwerp ‘NAH in het gezin’ en geef hierover sindsdien lezingen.
Met kennis over de verzekeringsmarkt, zwaar personenschade en de gevolgen voor de persoon én het gezin als basis, is mijn missie om de menselijke factor binnen de letselschadebranche en inzicht over de verdere impactvolle gevolgen te vergroten.
NIVRE-Register-Expert personenschade
Sinds 2000 ben ik werkzaam op het gebied van personenschade. Eerst als belangenbehartiger en sinds 2012 werk ik aan de kant van verzekeraars. Hoewel een belangenbehartiger en letselschade-expert bij een verzekeraar verschillende belangen vertegenwoordigen, hebben zij ook veel gemeen. Beide professionals werken binnen hetzelfde vakgebied en streven naar een zorgvuldige en rechtvaardige afhandeling van letselschadeclaims. Dat ik aan beide kanten heb mogen werken ervaar ik als een pluspunt en ik kan het iedereen aanraden.
Letselschade-expertise is meer dan het alleen toepassen van wet- en regelgeving. Het is een vak waarin juridische precisie, empathie en maatschappelijke betrokkenheid samenkomen. Elke zaak draait om mensen die onverwacht met ingrijpende gevolgen van een ongeval worden geconfronteerd. De passie voor letselschade komt voort uit de wet om rechtvaardigheid te bieden en betrokkenen te begeleiden bij het herstellen van hun leven. Een goede letselschade-expert ziet niet alleen de cijfers en juridische aspecten, maar ook het persoonlijk verhaal achter elke zaak. Het draait om het vinden van eerlijke oplossingen, het bieden van perspectief en het bewaken van de belangen van alle betrokkenen.
De afgelopen jaren heb ik ervaring opgedaan in het behandelen van verschillende vormen van letselschade, zoals verkeersongevallen en arbeidsongevallen en daarnaast ook overlijdensschadezaken en toedracht onderzoeken. Hierdoor heb ik een gedegen kennis opgebouwd van juridische en financiële aspecten die bij personenschade komen kijken, evenals de empathische en doortastende aanpak die nodig is in het contact met betrokkenen. Het vermogen om te luisteren en tegelijkertijd objectief en zakelijk te blijven, is cruciaal in dit vakgebied en de kunst is om hier een balans in te vinden.
Daarnaast vind ik het belangrijk om kennis op peil te houden en te delen en ben ik naast letselschade-expert sinds 2015 actief als mentor, coach en sinds september 2024 als docent bij de Beroepsopleiding Personenschade.
Mijn enthousiasme voor het vak breng ik graag aan jullie over waarbij ik het belangrijk vind om de kennis delen, maar ook om van elkaar te leren. Mijn lesdag gaat over regelingen en convenanten binnen het personenschaderecht en met behulp van een casus maar ook dossiers uit jullie eigen praktijk gaan we op een interactieve wijze aan de slag.
Docent
......
Docent
......
Hoogleraar
......
Docent
......
Docent
......
Hoogleraar
......
......
......
Ben jij net als wij toe aan vernieuwing en verandering binnen de letselschadebranche? Wil jij graag je inhoudelijke kennis van het vak delen, maar niet op de gebruikelijke manieren? Dan zoeken wij jou! De Stichting Beroepsopleiding Personenschade is in het leven geroepen omdat het anders kan. Lesgeven kan vernieuwend en inspirerend zijn. Wij zoeken frisse docenten voor/in de groep die het anders willen doen. Docenten die blijvend willen ontwikkelen en mee willen denken in innovatieve manieren van lesgeven en kennisoverdracht.
De eerste groepen deelnemers zijn inmiddels succesvol van start met de Beroepsopleiding Personenschade. Voor de volgende groepen zoeken wij ervaren docenten die graag meedenken met de deelnemers. Docenten die begrijpen dat werken in de letselschade gaat om de juiste houding en het juiste gedrag (naast dat de persoon inhoudelijk vaardig is).
Hoe zitten wij in elkaar?
Het idee achter de Beroepsopleiding Personenschade is de ontwikkeling van een integraal opleidingstraject. De belangrijkste onderscheidende waarde is de coöperatieve gedachte. De marktpartijen zijn zelf eigenaar van de opleiding. Door gezamenlijk de benodigde middelen in te brengen, blijven de kosten laag, is er voldoende capaciteit en blijft de kwaliteit van de opleiding gewaarborgd.
Voor wie is de opleiding?
De Beroepsopleiding is toegankelijk voor alle professionals in de personenschadebranche, mits aan de instroomeisen wordt voldaan. Dit geldt dus voor behandelaren, schaderegelaars, experts, advocaten en managers bij WA partijen of rechtshulpverleners. De instroomeisen zijn: 1-2 jaar letselschade werkervaring, opleiding Licht Letsel, kennis van medische aspecten, HBO/WO werk/denkniveau. Jaarlijks gaat er in het voor- en najaar een nieuwe groep deelnemers van start.
Wat bieden we?
Omdat we een opleidingsinstantie zijn van, voor en door de branche en geen winstoogmerk hebben, hanteren wij een return on investment model voor de vergoeding van docenten. De uren die een docent spendeert aan de opleiding (uiteraard vooraf met elkaar afgestemd) worden gewaardeerd op een nader te bepalen uurtarief. Ieders bijdrage aan de opzet en uitoefening van de Beroepsopleiding wordt verrekend in het bedrag dat een deelnemer uiteindelijk aan de Beroepsopleiding moet betalen. We hanteren een verrekenmodel. Dit betekent dat jouw rol onbezoldigd is.
Wat verwachten wij van onze
docenten?
Je bent innovatief en helpt graag bij de ontwikkeling van de opleiding en de ontwikkeling van de deelnemers. Je kijkt verder dan je eigen werkveld en houdt alle kanten van de letselschadebranche in het oog bij het les geven.
In de visie van de Stichting Beroepsopleiding Personenschade staat de benadeelde centraal. Wij verwachten dat de docenten deze visie met ons delen en dit ook uitstralen en meegeven in hun onderwijs. Na onze opleiding willen wij deelnemers ‘afleveren’ die in principe aan iedere kant van het spectrum kunnen werken. Wij geven deelnemers les die een nieuwe schaderegelingscultuur gaan neerzetten en vormgeven.
Herken je jezelf hierin?
*Wij zijn op zoek naar meerdere docenten voor verschillende (sub-)modules:
Bekijk het curriculumraamwerk voor alle eindtermen en (sub)modules.
Waar werken we?
De opleiding zal live op locatie worden gegeven. De opleiding wordt op verschillende locaties door het land gegeven, bij partijen die betrokken zijn bij de Beroepsopleiding. We proberen de locaties zo centraal mogelijk voor iedereen te realiseren.
Solliciteren
Is je interesse gewekt? Stuur je reactie naar: maruja.duermeijer@qcinsurance.nl. Graag ontvangen we je CV aangevuld met je motivatie (dit mag uiteraard op een ludieke/innovatieve manier die past bij een docent binnen onze opleiding!). Geef alsjeblieft duidelijk aan voor welke (sub-)module je solliciteert.
Mocht je vragen hebben n.a.v. de sollicitatieprocedure en/of de rol, mail maruja.duermeijer@qcinsurance.nl of bel 06-27 61 86 96.
Om het eerste leerjaar van de Beroepsopleiding Personenschade te realiseren, hebben de grondleggers gezamenlijk aan de ontwikkeling van de opleiding gewerkt en/of werken hier nog steeds aan. Dit zijn de grondleggers (in alfabetische volgorde): Aegon, Allianz, a.s.r., Asselbergs & Klinkhamer Advocaten, Athenos, De Goudse, DEKRA, Flyct, Hofmans Letselschade, JBL&G, Justiz, Kracht! Letselschade, LetselVerhalen, Mooyman & Partners, Nationale Nederlanden, Nostimos, Raasveld Expertise, Radar, TVM, Unigarant, Univé, Wijs Letselschade.
Naast een brede betrokkenheid uit de markt is een balans gezocht tussen WA-verzekeraars, WA-expertisekantoren, belangenbehartigers en herstelgericht dienstverleners om zodoende een evenwichtige opleiding te kunnen realiseren. Dit sluit aan op de filosofie dat deelnemers vanuit verschillende perspectieven naar casuïstiek moeten leren kijken en zich kunnen verplaatsen in een partij met een ander belang.
De totstandkoming van de opleiding wordt projectmatig aangepakt. Het projectmanagement wordt verzorgd door Q-Consult Insurance: Maruja Duermeijer en Bianca Dorré.
Om de didactische en opleidingskundige kwaliteit van de opleiding te garanderen, worden specialisten van de Universiteit van Utrecht betrokken. Rianka Rijnhout: “Als Universiteit hebben wij de ambitie een bijdrage te leveren aan een betere afwikkeling van letselschades. Het past goed bij onze rol als kennisinstituut om onze didactische en onderwijskundige kennis in te zetten in de ontwikkeling van de Beroepsopleiding Personenschade.”